Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat start aanbesteding bouw geluidschermen A17 Standdaarbuiten en A4 Dinteloord

Gepubliceerd op: 11 september 2024, 14.17 uur

Rijkswaterstaat heeft begin september 2024 de aanbesteding gepubliceerd voor de bouw van 2 geluidschermen langs de west- en oostzijde van de A17 bij Standdaarbuiten en langs de westzijde van de A4 bij Dinteloord. Deze geluidschermen moeten de geluidoverlast, die omwonenden van de A17 en A4 ervaren, verminderen.

De bouw van de geluidschermen werd ruim een jaar uitgesteld vanwege technische uitdagingen in de vorm van een waterkering bij de A17 en leidingen langs de A4. We zochten naar mogelijkheden om de geluidschermen alsnog zo snel mogelijk te realiseren.

Langs de A4 bij Dinteloord komt aan de westzijde van de snelweg een scherm van in totaal 320 m. Bij Standdaarbuiten komt zowel aan de west- en de oostzijde van de A17 een geluidscherm over een lengte van respectievelijk 300 en 600 m.

Voorbereidende werkzaamheden

Inmiddels zijn er al enkele voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Enexis en Brabant Water bereiden verleggingen van kabels en leidingen voor.

Verder is onderzocht welke bomen er gekapt moeten worden. In het begin van de uitvoeringsperiode zal de bomenkap plaatsvinden, waarna die op een later moment op een andere locatie worden herplant. Bewoners worden hier vooraf over geïnformeerd.

Aanbesteding en realisatie

De aanbesteding voor het project is in september 2024 gepubliceerd. Na een doorlooptijd van ongeveer 4 maanden vindt de gunning uiterlijk plaats in januari 2025. Wanneer de aannemer van start gaat met de uitvoeringswerkzaamheden, kan er hinder ontstaan voor de weggebruikers en omwonenden.

Deze hinder wordt zoveel mogelijk beperkt en weggebruikers en bewoners worden hierover op tijd geïnformeerd.

De geluidschermen zijn naar verwachting klaar in het najaar van 2026. Op de projectpagina A4/A17: plaatsen geluidschermen bij Dinteloord en Standdaarbuiten houden we geïnteresseerden op de hoogte.