Werkzaamheden

Spijkenisserbrug meerdere nachten dicht; 17 - 19 september 2024

Gepubliceerd op: 10 september 2024, 17.00 uur

Rijkswaterstaat voert 2 nachten regulier onderhoud uit aan de Spijkenisserbrug: van dinsdag 17 september 21.00 tot woensdag 18 september 05.00 uur en van woensdag 18 september 21.00 tot donderdag 19 september 2024 05.00 uur.

Tijdens deze uren is de Spijkenisserbrug (N492/S102) in beide richtingen dicht voor autoverkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers blijft de brug wel open.

Tijdens de 2 nachtafsluitingen wordt het autoverkeer omgeleid via de Hartelbrug (N218) en Botlekbrug (A15). De omleidingen staan langs en boven de weg aangegeven.

Werkzaamheden Spijkenisserbrug

We controleren in deze 2 nachten de staat van de hefkabels waarmee de hefdelen worden bewogen. Dat doen we per hef: in etappes hijsen we de hefdelen omhoog, zodat we steeds een gedeelte van de kabels kunnen inspecteren. Dit is nodig om de brug veilig te kunnen blijven bedienen.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om (brom)fietsverkeer en voetgangers te informeren en te begeleiden.

Hulpdiensten

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt, zodat hulpdiensten tijdens de afsluitingen gewoon hun werk kunnen uitvoeren.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt dat er tijdens de werkzaamheden 1 hefbrug wordt bediend. Hiervoor wordt een scheepvaartbericht uitgegeven.

Renovatie Spijkenisserbrug vanaf november 2024

Vanaf november 2024 tot eind 2025 voert Rijkswaterstaat een grote renovatie uit aan de Spijkenisserbrug. We vernieuwen dan het brein van de brug: alle bedienings-, besturings- en bewakingssystemen om de brug veilig te bedienen.

Ook vervangen we ook de hoofdmotoren die de brugdekken op en neer bewegen en een aantal installaties waaronder de slagbomen, luidsprekers en openbare verlichting. Verder worden de huidige hef- en haalkabels wdan allemaal vernieuwd.

De brug is tijdens de renovatie regelmatig dicht voor auto- én (brom)fietsverkeer, vooral in weekenden en in/rond vakantieperiodes. Tijdens afsluitingen vaart er een pont voor (brom)fietsers en voetgangers.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees op onze pagina meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie Spijkenisserbrug

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

Meer informatie over de renovatie is te vinden op onze pagina renovatie Spijkenisserbrug of in de Bouwapp.