Nieuwsbericht

Succesvolle bewonersavond over renovatie Prinses Marijkesluis

Gepubliceerd op: 10 september 2024, 15.21 uur

Op woensdag 4 september 2024 hebben Rijkswaterstaat en aannemer Mourik Infra BV een bewonersavond georganiseerd over de renovatie van de Prinses Marijkesluis.

Ongeveer 60 buurtbewoners kwamen naar de bijeenkomst in Verenigingsgebouw De Hoekenburg om meer te weten te komen over het project en wat dit voor hun omgeving betekent.

Tijdens de avond gaven Rijkswaterstaat en Mourik Infra BV een presentatie. Ze vertelden over het project en de planning van de werkzaamheden aan de Prinses Marijkesluis. Ook legden ze uit welke hinder er kan zijn voor de bewoners, het verkeer en de scheepvaart. De aanwezigen kregen zo een duidelijk beeld van de werkzaamheden die de komende tijd zullen plaatsvinden.

Belangrijke aandachtspunten verkeerssituatie

Een belangrijk onderwerp was de verkeerssituatie op de Prinses Marijkesluisbrug. Om transport van materialen over de Prinses Marijkesluisbrug naar de sluis zelf mogelijk te maken is er op een deel van de brug een drempel aangelegd. Deze blijft tijdens de werkzaamheden liggen.

Deze drempel zorgt namelijk voor extra gewicht op de brug. Om te zorgen dat de brug niet te zwaar belast wordt, mag steeds slechts 1 rijrichting van het verkeer de brug op. Hiervoor zijn stoplichten geplaatst. Fietsers krijgen enkele seconden voorsprong op het gemotoriseerde verkeer.

Bewoners vinden de nieuwe situatie met de fietspaden en verkeerslichten onveilig. Ook waren er vragen over de hoogte van de drempel op de brug. Een groot deel van de bezoekers vroeg om verbeteringen van deze situatie.

Rijkswaterstaat en Mourik Infra nemen deze opmerkingen serieus en gaan op zoek naar een oplossing. Hiervoor wordt ook overlegd met de gemeente Buren.

Informatietafels over planning, werkzaamheden en maatregelen

Na de presentatie konden de bewoners vragen stellen aan het projectteam. Er waren informatietafels waar bezoekers meer details hebben gekregen over de planning, de werkzaamheden en de maatregelen die genomen worden.

Rijkswaterstaat en Mourik Infra BV kijken terug op een geslaagde avond. Het projectteam bedankt alle aanwezigen voor hun betrokkenheid en ziet uit naar een goede samenwerking tijdens de renovatie van de Prinses Marijkesluis.

Meer informatie renovatie van de Prinses Marijkesluis

Kon u niet bij de informatieavond aanwezig zijn of heeft u andere vragen voor het projectteam? Voor meer informatie over het project en updates kunt u terecht op de projectpagina van de Prinses Marijkesluis en de online nieuwsbrief.