Nieuwsbericht

Update storing bediening Botlekbrug (A15)

Gepubliceerd op: 23 september 2024, 20.28 uur

De Botlekbrug heeft nog steeds te maken met een technische storing aan de centrale bediening. Dinsdagochtend 24 september 2024 zal de Botlekbrug na de ochtendspits weer lokaal bediend worden voor het scheepvaartverkeer vanaf 10.00 uur.

De opening zal naar verwachting langer dan normaal duren (tot ongeveer 12.00 uur). Ook de Spijkenisserbrug zal dan langer open gaan om de wachtende zeeschepen door te laten.

Botlekbrug gesloten voor wegverkeer

Omdat de opening van de Botlekbrug via lokale bediening wordt uitgevoerd, worden er voor en na de brugopening verkeersmaatregelen op de weg geplaatst en weer weggehaald, zoals tekstkarren, wat de nodige tijd kost. Dit betekent dat de brug morgenochtend tussen 09.00 en 13.00 uur is afgesloten voor het wegverkeer.

Verkeer wordt dan omgeleid via de Botlektunnel en moet rekening houden met extra reistijd tot meer dan 30 minuten. De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven.

Morgen wordt duidelijk of er dinsdagavond ook op basis van lokale bediening een opening van de Botlekbrug zal plaatsvinden.

Technische storing Botlekbrug

Tijdens onderhoud aan de lokale bediening van de Botlekbrug is zondagochtend 22 september vroeg een technische storing opgetreden. Hierdoor kan de brug niet meer normaal bediend worden vanuit de verkeerscentrale. In verband hiermee is de brug gestremd voor de hoge scheepvaart. Deze schepen zullen via lokale bediening worden doorgelaten. Zowel zondag als maandag, 22 en 23 september, zijn zeeschepen via lokale bediening doorgelaten.