Werkzaamheden

A13 tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein 2 weekenden dicht; november en december 2024

Gepubliceerd op: 17 oktober 2024, 09.21 uur

Rijkwaterstaat voert in november en december 2024 2 weekenden op rij groot onderhoud uit aan de A13 tussen Delft-Zuid (afrit 10) en knooppunt Kleinpolderplein (in de richting van Rotterdam).

In het eerste weekend, vanaf vrijdag 22 november 21.00 tot en met maandag 25 november 2024 05.00 uur verwachten we extra drukte, want tegelijkertijd is ook de N211 Wippolderlaan (ter hoogte van afrit 12 A4) in beide richtingen afgesloten tussen de A4 en de Erasmusweg in Den Haag.

Houd rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Werkzaamheden

Groot onderhoud A13

Rijkswaterstaat vernieuwt vanaf april 2024 tijdens 4 weekenden het asfalt op de A13 richting Rotterdam tussen de knooppunten Ypenburg en Kleinpolderplein. De weekenden in november en december 2024 zijn de laatste van deze serie.

Tijdens deze weekendafsluitingen voert Rijkswaterstaat vooral onderhoud uit aan het asfalt, viaducten, voegovergangen en de vangrails. Verder graven we een deel van de berm af voor een goede waterafvoer vanaf het asfalt richting de berm. Hierna gaat de A13 op dit traject weer jaren mee en kan het verkeer vlot en veilig doorrijden.

Verbreding N211 Wippolderlaan

De N211 Wippolderlaan is een belangrijke verbindingsweg tussen Greenport West-Holland en Den Haag Zuidwest. De N211 wordt, tussen de A4 en de N222, ingrijpend aangepast door deze te verbreden van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Zo kan het verkeer op de N211 en N222 beter doorrijden en verbetert de bereikbaarheid en de leefbaarheid in Westland en omgeving.

Afsluiting A13

Weekendafsluiting Delft-Zuid (afrit 10) richting knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam)

  • Van vrijdag 22 november 21.00 tot en met maandag 25 november 2024 05.00 uur
  • Van vrijdag 29 november 21.00 tot met maandag 2 december 2024 05.00 uur

Let op: Tijdens het weekend van 22 november 2024 verwachten we extra drukte richting Den Haag omdat dan de N211 Wippolderlaan (afrit 12 A4) in beide richtingen is afgesloten tussen de A4 en de Erasmusweg in Den Haag. Wij adviseren de omleidingen op de borden langs de weg te volgen.

Voor alle weekenden geldt dat opritten of verbindingswegen eerder afgesloten kunnen zijn.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleiding wegverkeer

  • Verkeer wordt omgeleid via de A4, A20 en N470.

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers

  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees meer over de werkzaamheden op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. 

Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie inspectie knooppunt Ridderkerk Noord

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of neem contact met ons op.