Werkzaamheden

A15/A38: extra verkeersdrukte knooppunt Ridderkerk Noord; 21 - 22 oktober

Gepubliceerd op: 20 oktober 2024, 14.01 uur

Rijkswaterstaat is sinds woensdag 16 oktober bezig met het herstel van een holle ruimte onder het wegdek bij knooppunt Ridderkerk. Deze werkzaamheden leiden tot diverse afsluitingen en omleidingsroutes.

Dit zorgt voor hinder en extra reistijd, vooral voor verkeer richting Ridderkerk en Barendrecht, en voor verkeer van de A15 naar de A29 (Bergen op Zoom). We verwachten maandag 21 en dinsdag 22 oktober extra drukte tijdens de ochtend- en avondspits. Werk thuis als het kan of gebruik de fiets, het ov, reis samen of buiten de spits.

De huidige afsluitingen en omleidingsroutes zijn:

  • De A38 vanuit Ridderkerk is afgesloten richting de A15 (Gorinchem/Europoort). Het verkeer wordt omgeleid via de A16 aansluiting 25 Capelle aan den IJssel.
  • De A15 parallelbaan vanuit Ridderkerk-Zuid richting Barendrecht is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A15 aansluiting 19 Rotterdam Charlois.
  • De A15 vanuit Ridderkerk-Zuid richting A38 Ridderkerk is ook afgesloten. Verkeer richting Ridderkerk kan via de A16 rijden (aansluiting 25 Capelle aan den IJssel).

Deze zijn van kracht tot woensdag 23 oktober 05.00 uur.

Advies aan de weggebruiker

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, samen te reizen of een andere route te kiezen;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees meer over de werkzaamheden op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. 

Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie werkzaamheden knooppunt Ridderkerk

Hier vindt u een eerder bericht over bovenstaande werkzaamheden. Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of neem contact met ons op.