Werkzaamheden

A15/A38: uitbreiding bestaande afsluiting knooppunt Ridderkerk Noord; 17 - 23 oktober 2024

Gepubliceerd op: 17 oktober 2024, 23.13 uur

Rijkswaterstaat voert sinds woensdag 16 oktober 2024 herstelwerkzaamheden bij knooppunt Ridderkerk. Om een holle ruimte onder het wegdek te herstellen is gisteren en vandaag het wegdek van de A15 richting Barendrecht en Rotterdam-IJsselmonde opengebroken, ter hoogte van het viaduct.

Hierbij is duidelijk geworden dat de uitgespoelde grond onder het asfalt meer is dan tot nu toe zichtbaar was tijdens de inspectie. Daarom hebben we vanavond de bestaande afsluiting moeten uitbreiden. De werkzaamheden worden naar verwachting (nog steeds) woensdagochtend 23 oktober 2024 om 05.00 uur afgerond.

De huidige afsluitingen en omleidingsroutes zijn:

  • De A38 vanuit Ridderkerk is afgesloten richting de A15 (Gorinchem/Europoort). Het verkeer wordt omgeleid via de A16 aansluiting 25 Capelle aan den IJssel.
  • De A15 parallelbaan vanuit Ridderkerk-Zuid richting Barendrecht is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A15 aansluiting 19 Rotterdam Charlois.
  • De A15 vanuit Ridderkerk-Zuid richting A38 Ridderkerk is ook afgesloten. Verkeer richting Ridderkerk kan via de A16 rijden (aansluiting 25 Capelle aan den IJssel).

Door de uitbreiding van de afsluiting ontstaat er meer hinder en extra reistijd voor verkeer richting Ridderkerk en Barendrecht en verkeer vanaf de A15 richting de A29 (Bergen op Zoom). Ook op lokale wegen in Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam-Zuid kan het extra druk worden.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Komend weekend ook groot onderhoud A15

De herstelwerkzaamheden vallen samen met de geplande werkzaamheden dit weekend op de snelweg A15 tussen Ridderkerk-Zuid en de aansluiting met de A15/N3.

Van vrijdag 18 oktober 21.00 tot maandag 21 oktober 2024 05.00 uur is de A15 afgesloten richting Gorinchem vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid tot aansluiting A15/N3. Opritten of verbindingswegen kunnen eerder afgesloten zijn.

Extra reistijd

Houd in het weekend rekening met extra reistijd van 60 minuten. Op drukke momenten kan dit nog verder oplopen. Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Nood- en hulpdiensten

Er is overleg geweest met de nood- en hulpdiensten, zodat de hulpverlening op peil kan blijven.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, samen te reizen of een andere route te kiezen;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg; wij adviseren om uw navigatiesysteem uit te zetten. 

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees meer over de werkzaamheden op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. 

Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie werkzaamheden knooppunt Ridderkerk

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of neem contact met ons op.