Werkzaamheden

A9 en A10 Zuid dicht: veel verkeerhinder rond Amsterdam; 4 - 7 oktober 2024

Gepubliceerd op: 3 oktober 2024, 16.55 uur

Rijkswaterstaat verwacht in het weekend van vrijdag 4 tot maandag 7 oktober 2024 veel hinder voor het verkeer rond Amsterdam.

Dit weekend is zowel de A9 afgesloten tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht richting Utrecht/Almere als de A10 Zuid binnenring tussen knooppunt Amstel en knooppunt De Nieuwe Meer richting A4/Schiphol. Houd rekening met omleidingen en een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

De afsluitingen zijn, vanwege werkzaamheden in het kader van het project Zuidasdok (A10 Zuid) en de verbreding van de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht.

Langs de A10 Zuid worden onder andere op verschillende locatie damwanden geslagen om naast de bestaande weg extra rijstroken aan te kunnen leggen. Op de A9 wordt de nieuwe zuidelijke rijbaan aangesloten op de huidige A9. Vanaf maandag 7 oktober rijdt het verkeer op de A9 richting Holendrecht op deze nieuwe rijbaan.

Afsluitingen en omleidingen A9 en A10 Zuid

De afsluitingen van de A9 start op vrijdagavond 4 oktober 20.00 en eindigt op maandagochtend 7 oktober 2024 om 05.00 uur. De afsluiting van de A10 Zuid is van vrijdag 4 oktober 22.00 tot maandagochtend 7 oktober 2024 05.00 uur.

  • De A9 is dicht tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht richting Utrecht/Almere. Verkeer wordt omgeleid vanaf Knooppunt Badhoevedorp via de A4, A10 en A2.
  • De binnenring A10 Zuid is dicht vanaf knooppunt Amstel tot knooppunt De Nieuwe Meer richting A4/Schiphol. Ook is de A10 binnenring ter hoogte van knooppunt Watergraafsmeer afgesloten voor het verkeer vanaf de A10 Noord.

    Deze afsluiting voorkomt grote verkeersdrukte op de A10 Oost. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A9. Verkeer richting het noorden kan ook omrijden via de A10 Noord. Verkeer op de A10 Noord richting de A10 Oost wordt vanwege de afsluiting bij knooppunt Watergraafsmeer omgeleid via de A1 en A9. Dit is de vijfde weekendafsluiting van de A10 Zuid in 2024, in een reeks van in totaal 8 weekenden.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Persoonlijk reisadvies A9 en A10 Zuid

De afsluitingen leiden tot forse hinder aan de zuidkant van Amsterdam. Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten. Gele borden langs de weg en de route informatiepanelen (drips) boven de weg geven de omleidingsroutes aan. We adviseren om goed voorbereid op weg te gaan. Weggebruikers kunnen een persoonlijk reisadvies krijgen via Ask&GO.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact met ons opnemen.