Werkzaamheden

Veerhavens Texel en Den Helder: vervangen hijskabels; oktober en november 2024

Gepubliceerd op: 7 oktober 2024, 17.09 uur

Rijkswaterstaat voert in oktober en november 2024 4 weken onderhoud uit aan de veerhavens van Texel en Den Helder. In beide veerhavens vervangen we de hijskabels in de heftorens. Er is geen hinder voor de veerdienst.

Van maandagavond 14 tot en met vrijdag 25 oktober 2024 werken we op Texel en van maandagavond 28 oktober tot en met vrijdagavond 8 november in Den Helder. In 1 week maken we eerst het kabelsysteem schoon. In de week erna worden de nieuwe hijskabels en contragewichten stap voor stap gemonteerd en in werking gezet.

Geen hinder voor veerverbinding

Alle werkzaamheden voeren we uit op doordeweekse nachten na de laatste afvaart van de veerboot, om veilig te kunnen werken aan de kabelvervanging en de veerverbinding zo min mogelijk te verstoren.

Groot onderhoud veerhavens

Eerder in 2024 hebben we de fuik op Texel en de railbanen in de heftorens aangepakt. De komende jaren zullen er nog meer onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan de veerhavens van Texel en Den Helder, waaronder werk aan bufferschotten op Texel en aan de noodaanlandingen.

Dit alles wordt uitgevoerd om de TESO-veerverbinding beschikbaar te houden, totdat op termijn beide aanlandinrichtingen volledig vervangen worden. Zo houden we Texel goed bereikbaar voor bewoners en bezoekers.