Liveblog storm Corrie
Op 31 januari 2022 raast storm Corrie door Nederland. Volg op dit liveblog de laatste ontwikkelingen op de weg en het water.
-
De Watersnoodramp van 1953
Nederland is nu goed beschermd tegen storm en hoogwater. Op 31 januari, 69 jaar geleden, was dat anders. Op meer dan 150 plaatsen in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant braken de dijken, omdat ze de hoeveelheid water niet aan konden. Het is de grootste Nederlandse natuurramp van de 20ste eeuw. Na de watersnoodramp van 1953 werd nog duidelijker hoe belangrijk het is ons goed te beschermen tegen overstromingen.
Bekijk ook
-
Lees ook ons Waterbericht
De Waterkamer van het Watermanagementcentrum Nederland is verantwoordelijk voor betrouwbare en bruikbare berichtgeving over waterstanden, overstromingsdreiging, watertekorten en/of waterkwaliteit. Op basis van de watergegevens die Rijkswaterstaat verzamelt en weergegevens van het KNMI, maken we verwachtingen voor de kust, de rivieren (Rijn en Maas) en het IJssel- en Markermeer. Deze verwachtingen worden dagelijks gepubliceerd in het Waterbericht.
Bekijk ook
-
Meer weten over de situatie op de weg?
Wil je meer informatie over de actuele situatie op de weg? Ga dan naar de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of volg het Twitteraccount Rijkswaterstaat Verkeersinfo: @RWSverkeersinfo.
-
Meer informatie over de Deltawerken
Nu Storm Corrie over het land raast sluiten we een aantal van onze Deltawerken. Deze zijn gebouwd om ons land te beschermen tegen hoogwater vanuit de Noordzee. Een groot deel van Nederland ligt immers onder de zeespiegel.
Bekijk ook
-
De Oosterscheldekering gaat zo sluiten
De Oosterscheldekering is het grootste en beroemdste Deltawerk. De 9 km lange stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. Met een druk op de knop gaan vandaag alle 62 schuiven naar beneden. Het duurt 75 minuten tot ze allemaal dicht zijn.
Bekijk ook
-
Hinder en verhoogde waterstanden door Storm Corrie
Het stormachtige weer levert zowel op de weg als op het water hinder op. Het KNMI waarschuwt voor windstoten vanaf maandagochtend 31 januari in het westen en noordwesten. Mogelijk sluiten we ook enkele stormvloedkeringen om wateroverlast in het achterland te voorkomen. Weggebruikers moeten maandag rekening houden met de zware windstoten. Het advies is om de weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen. Lees het nieuwsbericht: