Samen werken aan een bereikbaar Midden-Nederland

Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren een flink aantal bruggen, tunnels en viaducten in de provincies Utrecht en Flevoland en op de Afsluitdijk. Ook voeren we op verschillende wegen groot onderhoud uit.

De werkzaamheden zijn nodig, omdat onze infrastructuur slijt door steeds meer en zwaarder verkeer. Ook is een deel al flink op leeftijd. Veel wegen, bruggen, sluizen, tunnels en viaducten zijn namelijk gebouwd in de jaren 50 en 60. Daarnaast pakken we een aantal knelpunten aan, zodat verkeer daar beter kan doorrijden.

Projecten in Midden-Nederland

Op onderstaande kaart staan de projecten die in 2024 of komende jaren worden uitgevoerd.

Klik op de gele pointers om de specifieke projecten te bekijken. Als een project niet aanklikbaar is, volgt meer informatie zodra dit beschikbaar is. De kaart geeft geen volledig overzicht van alle projecten. De planning kan nog wijzigen. Pagina Project Afsluitdijk Pagina A2: vervanging verlichting Leidsche Rijntunnel Pagina A12: onderhoud Galecopperbrug - vervangen tuien zuidbrug Pagina A27: verbetering traject Houten - Hooipolder Pagina Amsterdam-Rijnkanaal: renovatie Prinses Marijkesluis Pagina A12: groot onderhoud van Nieuwerbrug tot knooppunt Oudenrijn

Hinder door werkzaamheden in Midden-Nederland

Vooral op drukke en belangrijke routes en knooppunten geven de werkzaamheden veel hinder in Midden-Nederland. Weggebruikers adviseren we daarom voor vertrek de verkeersinformatie te checken op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of van A naar Beter. Ook vindt u hier tips voor alternatieven zoals met de fiets of het ov naar het werk, thuiswerken of buiten de spits reizen. Vaarweggebruikers kunnen terecht op Vaarweginformatie.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Veiligheid voorop

Omdat we niet alles tegelijk in Midden-Nederland kunnen aanpakken, moeten sommige objecten, zoals bruggen en viaducten, langer op hun opknapbeurt wachten. Dit betekent dat de kans op storingen toeneemt. Tot aan de werkzaamheden houden we de objecten extra in de gaten. Het kan nodig zijn tijdelijke maatregelen te moeten nemen. Bijvoorbeeld snelheidsverlaging, geen vrachtverkeer toelaten of een rijbaan afsluiten voor bijvoorbeeld een spoedreparatie. Veiligheid staat altijd voorop.

Nieuws

Onderliggende pagina