Rijkswaterstaat is een bron van informatie voor educatief materiaal. Ons werk leent zich bij uitstek voor het geven van interessante lessen. Diverse organisaties bieden lesmateriaal over water en wegen aan, geschikt voor alle leeftijden en niveaus.
We hebben een selectie gemaakt inclusief nuttige links. Daarnaast vind je op deze pagina suggesties voor educatieve schoolreisjes.
Lesmateriaal basisschool
Watereducatie : diverse links naar lesmateriaal, filmpjes en spelletjes voor alle leeftijden op het gebied van water.
Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Rijkswaterstaat. Wij zijn voortdurend op zoek naar slimme, duurzame, veilige en betaalbare manieren om ons land veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. Innoveren is hierbij onmisbaar. Daarnaast werken we doorlopend aan een duurzame leefomgeving, bijvoorbeeld met slimmer beheer en het gebruik van duurzame energie. Door middel van pilots en experimenten blijven we innoveren. Een paar voorbeelden van projecten, die ook aansprekend zijn voor jongeren:
In de Slufter op de Maasvlakte gaan we drijvende zonnepanelen testen. Het water zorgt onder andere voor reflectie van de zon, wat naar verwachting meer duurzame energie oplevert.
We zetten steeds vaker drones in, omdat ze vaak veiliger, efficiënter en duurzamer een taak kunnen uitvoeren. Drones zijn niet meer weg te denken bij het in kaart brengen van incidenten.
Interessante uitjes
Wil je graag een keer met je klas op excursie? Dan hebben we een aantal leuke locaties die je kunt overwegen. Bekijk bijvoorbeeld eens de onderstaande opties.
Bezoek met je leerlingen het Biesbosch Museumeiland. Het educatieve programma bestaat uit een presentatie, een speurtocht en een rondvaart in een fluisterboot.
Rijkswaterstaat verzorgt regelmatig rondleidingen langs de highlights van de A10, A1, A6 en A9. Tijdens deze rondleidingen laten we verschillende werken zien.